HAY:n asianajajapäivystys

Kaikki maaliskuun ja huhtikuun 2020 asianajajapäivystysvuorot on peruttu koronaviruksen aiheuttamien poikkeusolojen takia.

Tarkista seuraava päivystysajankohta
-

Pääkaupunkiseudun asianajajapäivystys

Asianajajapäivystyspaikat ja -ajat

HAY tarjoaa asianajajapäivystystä seuraavissa päivystyspaikoissa:

  • Helsinki, Itäkeskuksen kirjasto (Turunlinnantie 1)
  • Helsinki, Töölön kirjasto (Topeliuksenkatu 6)
  • Espoo, Iso Omenan palvelutori (Piispansilta 11)

Tarkempaa tietoa asianajajapäivystyspaikoista ja -ajoista löytyy Suomen Asianajajaliiton tapahtumakalenterista osoitteesta asianajajaliitto.fi/tapahtumakalenteri/asianajajapaivystys.

Minkälaista apua asianajajapäivystyksessä saa?

Maaliskuussa 1997 aloitetussa asianajajapäivystyksessä vapaaehtoiset asianajajat antavat ilmaista neuvontaa kansalaisille oikeudellisissa asioissa. Tarkoitus on ohjata avuntarvitsija kääntymään ongelmassaan oikean viranomaisen tai asiaan perehtyneen asianajajan puoleen. Rajoitetun ajankäytön vuoksi neuvonta laajassa asiassa tai asiakirjojen laadinta tapaamisen yhteydessä ei ole mahdollista. Ajanvarausta ei ole, vaan yleisöä palvellaan jonotusjärjestyksessä.

Päivystäjäksi?

Toimintaan kaivataan jatkuvasti vapaaehtoisia päivystäjiä antamaan oikeudellisia neuvoja. Yhdistyksen Helsingin ja Espoon asianajajapäivystyksen organisoinnista vastaavat Katja Halonen (AA, VT) ja Siiri Laaksonen (oik. yo). Päivystykseen voi ilmoittautua sähköpostitse osoitteeseen hay-paivystys@asianajajat.fi.