HAY:n asianajajapäivystys

-

Pääkaupunkiseudun asianajajapäivystys

Asianajajapäivystyspaikat ja -ajat

HAY tarjoaa asianajajapäivystystä seuraavissa päivystyspaikoissa:

  • Helsinki, Itäkeskuksen kirjasto (Turunlinnantie 1)
  • Helsinki, Töölön kirjasto (Topeliuksenkatu 6)
  • Espoo, Iso Omenan palvelutori (Piispansilta 11)

Huom! Töölön kirjaston asianajajapäivystyksen ajat vain ajanvarauksella numerosta (09) 310 85025. Ajan voi varata päivystystä edeltävän viikon torstaista klo 8.00 alkaen. Lisätietoa mm. ennakkoilmoittautumisesta Töölön kirjaston verkkosivuilta.

Tarkempaa tietoa asianajajapäivystyspaikoista ja -ajoista löytyy Suomen Asianajajaliiton tapahtumakalenterista osoitteesta https://asianajajaliitto.fi/tapahtumakalenteri/asianajajapaivystys/ 

Minkälaista apua asianajajapäivystyksessä saa?

Maaliskuussa 1997 aloitetussa asianajajapäivystyksessä vapaaehtoiset asianajajat antavat ilmaista neuvontaa kansalaisille oikeudellisissa asioissa. Tarkoitus on ohjata avuntarvitsija kääntymään ongelmassaan oikean viranomaisen tai asiaan perehtyneen asianajajan puoleen. Rajoitetun ajankäytön vuoksi neuvonta laajassa asiassa tai asiakirjojen laadinta tapaamisen yhteydessä ei ole mahdollista. Ajanvarausta ei ole, vaan yleisöä palvellaan jonotusjärjestyksessä.

Päivystäjäksi?

Toimintaan kaivataan jatkuvasti vapaaehtoisia päivystäjiä antamaan oikeudellisia neuvoja. Yhdistyksen Helsingin ja Espoon asianajajapäivystyksen organisoinnista vastaa Katja Halonen (AA, VT). Päivystykseen voi ilmoittautua sähköpostitse osoitteeseen hay-paivystys@asianajajat.fi.